Haberler » Başkan'ın Yazıları
Kıymetli Üyelerimiz, 2018 yılının sonlarındayız ve doların ateşinin düşmesiyle birlikte bu aralar biraz nefes alabildiğimizi söyleyebiliriz. Ancak bu ekonomik türbülansın tekrar etmeyeceği anlamına gelmeyen bir rahatlama diyebiliriz.
Bu günlerde dünya piyasalarındaki gelişmeler sonucu ortaya çıkan türbülansın etkisiyle döviz kurlarında büyük dalgalanmalar yaşıyoruz. Buna ilave olarak da enflasyon hızlı bir yükselme trendine girdi. Bu durum siz bütün üyelerimizi olumsuz etkiliyor. Tüketici güveni zedeleniyor.
2018 yılı, iş dünyası ve özel sektör için öngörülemez gelişmelere sahne oldu. Amerika’nın başını çektiği ticaret savaşları ve ülkemizin karşı karşıya kaldığı döviz kuru dalgalanması nedeniyle sıkıntılı bir yaz dönemini tamamlamış olduk.
Kıymetli Üyelerimiz; Hep birlikte çalışacağız, üreteceğiz, rekabet edeceğiz, bu ülkeyi, ülkemizle eş zamanlı olarak şehrimizi daha da zenginleştireceğiz.
Uzun bir seçim maratonunu şükürler olsun huzur içinde, Odamıza ve iş dünyasına yakışır bir olgunlukla tamamladık. Öncelikle Yönetim Kurulumuzu, Meclis Başkanımızı ve Meclis Divanımızı, Meclis Üyelerimizi, TOBB Genel Kurul delegelerimizi, Meslek Komitelerimizi ve Disiplin Kurulu üyelerimizi kutluyor, başarılar diliyorum.
Adana Ticaret Odası olarak Meslek Komiteleri ve Meclis Üyelikleri seçimlerini tamamladık. 46 Meslek Komitesinin üyeleri ve buradan Meclisimize seçilen 108 kişiyi belirledik.
Oda ve Borsaların kendine özgü bir yapısı var. Bu yapı içerisinde, “gelen üyenin evrakını onaylayıp, mühürleyerek göndermek” de var, “günlük rutinden çıkıp üyenin yolunu açmak, ticaretini kolaylaştırmak, yeni projelerle katma değer ve istihdam yaratmak, eğitim ve desteklerle üyeyi ihracata ve dünyaya açmak” mantığıyla daha geniş kapsamlı hizmet sunmak da var.
Afrin Harekatı ve Ekonomi… 16 Şubat 2018 Cuma
Türkiye, sınır güvenliğini sağlamak, kendisi ve bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için başlatılan Zeytin Dalı operasyonuna kilitlenmiş durumda.
Adana Ticaret Odası Başkanı olarak, göreve geldiğim ilk günden itibaren Adana’nın ekonomik göstergelerinin iyileştirilmesinin daha fazla ihracatla mümkün olabileceğini savunuyorum.
Kentlerin stratejik planları, ülke ve dünya trendleri doğrultusunda, bölge avantajlarına dayalı, geleceğe ışık tutan belgelerdir ve bu planların katılımcılığı, kalkınma, yaşam kalitesi ve sürdürülebilirliği kapsadığı oranda geçerlilik kazanabilmesi mümkündür.